Sanofi: +9% τα κέρδη τρίτου τριμήνου

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 09:47
UPD:09:48

ΑΥΞΗΣΗ της τάξεως του 9% παρουσίασε η κερδοφορία της Sanofi-Aventis στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, καθώς το φάρμακο Plavix επανέκτησε το μερίδιό του στην αγορά, ενώ οι πωλήσεις των εμβολίων της σημείωσαν ισχυρή άνοδο.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,85 δισ. ευρώ ή 1,37 ευρώ ανά μετοχή, από 1,7 δισ. ευρώ ή 1,26 ευρώ ανά μετοχή που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν χαμηλότερες, στο 1,71 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,03 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 1,8%.

Η Sanofi προχώρησε σε περικοπές δαπανών και επαναγορές μετοχών προκειμένου να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της, όταν έχασε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του φαρμάκου της Ambien για την αϋπνία, τον περασμένο Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρεία θα αντιμετωπίζει μέχρι το 2012 αυξημένο ανταγωνισμό σε προϊόντα, τα οποία το 2006 απέφεραν το ήμισυ των πωλήσεών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα