Mitsubishi UFJ: Πτώση ρεκόρ στα κέρδη α’ εξαμήνου

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 11:44

ΤΗ μεγαλύτερη πτώση κερδοφορίας που έχει καταγράψει ποτέ ανακοίνωσε η Mitsubishi UFJ Financial Group για το πρώτο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας των ζημιών στη μονάδα πιστωτικών καρτών και των χαμηλότερων περιθωρίων στα εταιρικά δάνεια.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 52% στα 245 δισ. γιεν (2,1 δισ. δολάρια) και δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις της ίδιας της τράπεζας τον περασμένο Μάιο για κέρδη 350 δισ. γιεν. Η Mitsubishi UFJ ανακοίνωσε παράλληλα πως θα προβεί σε επαναγορά ιδίων μετοχών, ύψους έως 150 δισ. γιεν.

Σημειώνεται ότι οι ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ και της Mizuho Financial Group, αγωνίζονται τον τελευταίο καιρό να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, τη στιγμή που η ανάπτυξη του δανεισμού στη χώρα δεν έχει ανακάμψει, με τα επιτόκια να βρίσκονται σχεδόν σε μηδενικά ποσοστά και τις εταιρείες να χρηματοδοτούν τις εξαγορές τους με ιδία κεφάλαια.

Η μονάδα πιστωτικών καρτών της Mitsubishi UFJ προέβλεψε τον περασμένο μήνα πως θα εμφανίσει ετήσιες ζημίες 112 δισ. γιεν, επτά φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Παράλληλα, η τράπεζα θα καταγράψει επιπλέον ζημίες πέντε δισ. γιεν, λόγω της έκθεσής της στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

Οι μετοχές της έχουν απολέσει φέτος το 23% της αξίας τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα