Μ. Κοντοπυράκης: «Ουδέποτε υπήρξε τριβή με τον Γ. Αλογοσκούφη»

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 13:56

«Ουδέποτε υπήρξε τριβή στις σχέσεις μου με τον υπουργό μου. Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος Μανώλης Κοντοπυράκης στο ρ/σ Alpha 98,9 κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

«Ουδέποτε έχει υπάρξει η παραμικρή παρεμβολή από τον υπουργό μου στη δουλειά της Στατιστικής Υπηρεσίας. Δεν θα το δεχόμουν επ’ ουδενί», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετική με την αναθεώρηση του ΑΕΠ ο κ. Κοντοπυράκης απάντησε τα εξής: «Τα στοιχεία που συμβάλλουν στην αναθεώρηση του ΑΕΠ έγιναν όλα αποδεκτά και με επαίνους. Η διαφορά μας είναι στην αποτίμηση, στο πώς μετράει κάθε τομέας στην αύξηση του ΑΕΠ. Έχουμε ένα κιλό τυρί, κανείς δεν λεει ότι δεν είναι 1 κιλό το τυρί, αλλά άλλοι λένε ότι κάνει 100 και άλλοι 40 δρχ. Αυτή ήταν η διαφορά μας, στην αποτίμηση».

Ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ υπογράμμισε ακόμη ότι «η Eurostat δεν λέει τίποτα εναντίον της υπηρεσίας, αλλά λένε το αντίθετο ότι υπάρχει μια εξαίρετη συνεργασία και εξαίρετη εγκυρότητα στα στοιχεία της Ελλάδος».

Διεκυρίνισε ακόμη ότι την ανακοίνωση για την αύξηση του ΑΕΠ «δεν την κάναμε εμείς. Εμείς στείλαμε τα στοιχεία στην Γιουροστατ και περιμέναμε πρώτα να μιλήσουμε με την Eurostat και μετά να μιλήσουμε, αλλά ήρθε η ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, διέρρευσε αυτό από τις Βρυξέλλες και δεν ξέρω πώς και τι».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα