Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου εν αναμονή της απόφασης της Fed

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 14:08
UPD:14:09

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Federal Reserve σχετικά με το βασικό της επιτόκιο.

Αν και η ευρέως αναμενόμενη μείωση του επιτοκίου της αναμένεται να οδηγήσει ανοδικά τις τιμές, την αγορά φαίνεται πως επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες, όπως οι προσδοκίες για πλήρη αποκατάσταση των πετρελαϊκών εξαγωγών του Μεξικού και άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε νωρίτερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του NYMEX κατά 32 σεντς, διαμορφούμενη στα 90,06 δολάρια το βαρέλι. Στο μεταξύ, η τιμή του Brent στο Λονδίνο κατέγραφε απώλειες 53 σεντς στα 86,91 δολάρια το βαρέλι.

Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει σήμερα μείωση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά 25 μονάδες βάσης. Σε περίπτωση πάντως που αποφασιστεί μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, εκφράζονται φόβοι για νέο ράλι ανόδου στην τιμή του «μαύρου χρυσού».

Πέραν της επικείμενης ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ – η οποία αναμένεται στις 21.15 ώρα Ελλάδος – οι αγορές ευελπιστούν σε αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στη χώρα αλλά και αποκατάσταση των εξαγωγών πετρελαίου από το Μεξικό. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο διεκόπη μέρος της παραγωγής εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα