Στις πυρόπληκτες περιοχές της Αιγιάλειας ο Κ. Κιλτίδης

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 20:53

Η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Αποκατάστασης των πυροπλήκτων της Αιγιάλειας συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγίου, υπό την προεδρία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων ο κ. Κιλτίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές ισχύουν και για την Αιγιάλεια, ενώ ανακοίνωσε μια σειρά ειδικότερων μέτρων. Μεταξύ αυτών, η άμεση καταβολή 4.000.000 ευρώ για την παροχή των απαραίτητων ζωοτροφών, η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης ως το τέλος του έτους, οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ και η αξιοποίηση μέρους της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περιοχή.

Ο κ. Σπυρίδων γνωστοποίησε ακόμη πως υπογράφεται εντός της εβδομάδος απόφαση σύμφωνα με την οποία η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΦΠΑ και άλλων φόρων σε όλη την περιοχή της πρώην επαρχίας Αιγιαλείας παρατείνεται, χωρίς επιβάρυνση, ως το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα