Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την απόφαση της Federal Reserve των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, που τόνωσαν την εμπιστοσύνη στην περιφέρεια για τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 172,34 μονάδες στις 12:56 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ. στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 16.798,69 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τη Νότιο Κορέα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις Φιλιππίνες, λόγω εθνικής εορτής.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Microsoft Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο και της Exxon Mobil Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας ενεργείας, καθώς προβλέπεται ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να ξοδεύουν χρήματα.

Η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 4,5%. Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Εμπορίου της χώρας είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,9% το τρίτο τρίμηνο, τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε έως 1,8%, φθάνοντας στα 96,24 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 4,6%. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 96,04 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα