Credit Suisse: 31% η μείωση των κερδών

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 09:03

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ μείωση κερδών σε ένα έτος εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group, μετά την απαξίωση 1,9 δισ. δολ. από επενδύσεις που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν στο 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισ. δολ.) από 1,89 δισ. ελβετικά φράγκα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα του 1,28 δισ. ελβετικών φράγκων που προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, αποτέλεσμα των εσόδων από τη διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων πελατών.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 4% κατά τη διαπραγμάτευσή τους το τελευταίο δωδεκάμηνο στη Ζυρίχη, ενώ της UBS, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, έχουν σημειώσει απώλειες 17%. Οι μετοχές της Deutsche Bank AG, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 7% στην Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα