Unilever: Οι αγορές της Ασίας και της Αφρικής εκτόξευσαν τα κέρδη

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 10:05

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο κατέγραψε η κερδοφορία της Unilever στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενισχυμένη από τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 37% και διαμορφώθηκαν στο 1,01 δισ. ευρώ ή 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι 737 εκατ. ευρώ ή 24 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Η κερδοφορία ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 930,5 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 1% στα 10,2 δισ. ευρώ.

Η άνοδος των κερδών αποδίδεται στις ισχυρές πωλήσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία σε Ασία και Αφρική την περίοδο αυτή, δεδομένου ότι από εκεί αντλεί περίπου το ένα τρίτο των εσόδων της. Η ανάπτυξη των πωλήσεών της στις περιοχές αυτές επιταχύνθηκε στο 12%, έναντι 7,5% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Η εταιρεία σχεδιάζει πάντως να προχωρήσει σε 20.000 απολύσεις στην δυτική Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους και να ανταπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό της Procter & Gamble. Ήδη έχει ανακοινώσει το κλείσιμο τριών από τα έξι εργοστάσιά της στην Ολλανδία, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες μεταξύ των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα