Η Wall Street δεν ακολούθησε τα ευρωπαϊκά κέρδη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 21:49
UPD:21:53
REUTERS/Andrew Kelly

Τα εκτεταμένα μέτρα περιορισμού που ανακοινώνουν οι χώρες ανά τον κόσμο, κλείνοντας σύνορα και βάζοντας τους πολίτες σε καραντίνα, και η σκιά της ύφεσης καθήλωσαν τη Wall Street, που δεν κατάφερε να συμβαδίσει με το ανοδικό momentum των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία.

Απώλειες πάνω από 3% για τον Dow Jones, παρά το αρχικό ράλι 400 μονάδων. Σε αρνητικό έδαφος και ο S&P 500, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq. Βαρίδι και ο μετοχές των πετρελαϊκών, που λυγίζουν υπό το βάρος της πτώσης του αργού.

Aντίθετη εικόνα στην Ευρώπη, με άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, αν και δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε 1,8%, μετριάζοντας τα αρχικά του κέρδη. Σημαντική ανάκαμψη πάνω από 9% για τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας, έπειτα από το ανελέητο σφυροκόπημα των προηγουμένων συνεδριάσεων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και κλειστών συνόρων λόγω Covid-19.

Mε κέρδη πάνω από 3% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE του Λονδίνου έκλεισε ενισχυμένος 0,76%. Ράλι στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο 5%. Eνισχυμένος 1,71% ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα