Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 21:49

Η Wall Street δεν ακολούθησε τα ευρωπαϊκά κέρδη

Tα εκτεταμένα μέτρα περιορισμού που ανακοινώνουν οι χώρες ανά τον κόσμο, κλείνοντας σύνορα και βάζοντας τους πολίτες σε καραντίνα, και η σκιά της ύφεσης καθήλωσαν τη Wall Street, που δεν κατάφερε να συμβαδίσει με το ανοδικό momentum των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία.

Τα εκτεταμένα μέτρα περιορισμού που ανακοινώνουν οι χώρες ανά τον κόσμο, κλείνοντας σύνορα και βάζοντας τους πολίτες σε καραντίνα, και η σκιά της ύφεσης καθήλωσαν τη Wall Street, που δεν κατάφερε να συμβαδίσει με το ανοδικό momentum των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία.

Απώλειες πάνω από 3% για τον Dow Jones, παρά το αρχικό ράλι 400 μονάδων. Σε αρνητικό έδαφος και ο S&P 500, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq. Βαρίδι και ο μετοχές των πετρελαϊκών, που λυγίζουν υπό το βάρος της πτώσης του αργού.

Aντίθετη εικόνα στην Ευρώπη, με άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, αν και δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε 1,8%, μετριάζοντας τα αρχικά του κέρδη. Σημαντική ανάκαμψη πάνω από 9% για τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας, έπειτα από το ανελέητο σφυροκόπημα των προηγουμένων συνεδριάσεων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και κλειστών συνόρων λόγω Covid-19.

Mε κέρδη πάνω από 3% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE του Λονδίνου έκλεισε ενισχυμένος 0,76%. Ράλι στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο 5%. Eνισχυμένος 1,71% ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr