Στις 20 Νοεμβρίου ο προϋπολογισμός στη Βουλή

Γ. Αλογοσκούφης: Συνεχίζεται η δημοσιονομική εξυγίανση
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 14:40
UPD:17:08

Στις 20 Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2008, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η πορεία της οικονομίας είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και σε ό,τι αφορά την απασχόληση. Το σημαντικό είναι, όπως υπογράμμισε, ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια είναι διασφαλισμένες, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, όσο και από τα μεγάλα δημόσια έργα και τις συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Η ανάπτυξη, τόνισε, θα συνεχίσει να προέρχεται από τις δημόσιες δαπάνες, τις ΣΔΙΤ και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε επίσης ότι η δημοσιονομική εξυγίανση θα συνεχιστεί και υπενθύμισε ότι είναι νομική δέσμευση η χώρα μας να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος και κάθε χρόνο θα πρέπει να υπάρχει μείωση του ελλείμματος κατά 0,5% του ΑΕΠ.

Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είναι σημαντικός ο προϋπολογισμός αυτός, μέσα από τον οποίο θα συνεχιστεί η δημοσιονομική εξυγίανση και θα ενισχυθεί η ανάπτυξη. Υπενθύμισε δε ότι θα εφαρμοστεί η δεύτερη φάση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, θα ολοκληρωθεί το Γ'ΚΠΣ, ενώ θα αρχίσει και η χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Τέλος, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια, το ένα που θα αφορά το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το άλλο την τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε σήμερα συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νικόλαο Γκαργκάνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/05/1434295.htm , ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Μαγγίνα εν όψει της συνέχισης αύριο στη Βουλή του διαλόγου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/05/1434250.htm .

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα