Kraft: Προς πώληση της μονάδας δημητριακών

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 14:46

ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία πώλησης της μονάδας δημητριακών Post στην Ralcorp Holdings, έναντι 2,8 δισ. δολαρίων, βρίσκεται η Kraft Foods, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Η Kraft επιδιώκει την εν λόγω πώληση στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποχωριστεί όλες τις μονάδες της που εμφανίζουν βραδείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την WSJ, οι Kraft και Ralcorp συζητούν την πιθανότητα μιας χρηματιστηριακής συναλλαγής, με την οποία και οι δύο εταιρείες θα αποφύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις. Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόσχισης της Post και εν συνεχεία της συγχώνευσής της με την Ralcorp, με τους μέτοχους της Kraft να διατηρούν έτσι ένα ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης.

Η Post είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία δημητριακών στις ΗΠΑ – βάσει πωλήσεων – μετά τις Kellogg και General Mills. Ωστόσο, οι πωλήσεις της έχουν παραμείνει στάσιμες τα τελευταία τρίμηνα, εν μέρει λόγω τις ευρύτερων φόβων για τα αυξημένα κρούσματα παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα