Talk of the Market: Σημάδια ανάνηψης από την «εντατική»

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 11:29
UPD:11:31

Η ΕΚΤ έβγαλε το όπλο της! Με μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων μαζεύει τις απώλειες των ευρωπαϊκών οικονομιών από την πανδημία. Το νέο πρόγραμμα (PEPP - Pandemic Emergency Purchase Programme) αφορά αγορά στοιχείων ενεργητικού ύψους 750 δισ. ευρώ, σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους. “Οι εξαιρετικές περιστάσεις απαιτούν εξαιρετική δράση”, είπε σχετικά η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της ΕΚΤ.

Οι αγορές δίνουν σημάδια ανάνηψης από την εντατική, όπου έχουν εισέλθει, σε συνέχεια της συσσώρευσης ρευστών από τα funds που χτυπήθηκαν από την πτώση και των επενδυτών που τρέχουν το τελευταίο διάστημα να κλείσουν θέσεις άρον - άρον, όπως λέει το Market Beat. Ευνοϊκή συγκυρία θετικής αντίδρασης για το ελληνικό χρηματιστήριο. Είδομεν…

Κύκλο εργασιών στα 9,373 δισ. ευρώ εμφάνισε το 2019 ο όμιλος Motor Oil, έναντι 9,52 δισ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τα δημοσιευμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 474 εκατ. ευρώ από 495 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και τα καθαρά κέρδη σε 224 εκατ. ευρώ από 255 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.  

Στο μεταξύ, η Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας. Θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις ΜΕΘ. Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την εντατική θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και νεογνών.

Ο κύκλος εργασιών της Mytilineos κατέγραψε αύξηση 47,8% και διαμορφώθηκε στα 2,256 δισ. ευρώ το 2019, με λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 313,2 εκατ. ευρώ έναντι αυξημένα κατά 10,4% και καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 144,9 εκατ. ευρώ έναντι 141,2 εκατ. το 2018. Η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Kρίσιμη η σημερινή εξ’ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της Νεώριον Συμμετοχών. Πιθανολογείται αναβολή με αίτημα του βασικού μετόχου Νίκου Ταβουλάρη, εξέλιξη που θέτει εμπόδια στο σχέδιο μεταβίβασης της εταιρείας στην ONEX, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα. 

Με βασικό σενάριο κλείσιμο φυσικού δικτύου καταστημάτων για περίπου 10 εβδομάδες και πτώση πωλήσεων 10% ή απώλεια 45 εκατ. ευρώ και επιπλέον 20 εκατ. ευρώ σε μικτό κέρδος, ο όμιλος Fourlis οργανώνει την “άμυνά” του στις νέες συνθήκες έχοντας εξασφαλίσει συμφωνίες με τους στρατηγικούς του συνεργάτες, Interikea και IIC, για “πάγωμα” πληρωμών, καθώς και ρευστότητα 70 εκατ. ευρώ για δυνητικές ανάγκες στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης.

Αύξηση ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 18,1% στα 555,4 εκατ. ευρώ με κέρδη μετά από φόρους 46,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 20,1% έκλεισε το 2019 για την Autohellas.

Το κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας έργο της παραλαβής, μεταφοράς και ασφαλούς διαχείρισης όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών κορωνοϊού Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., ανέλαβε ο Όμιλος Ελλάκτωρ.

Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,039 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση 2019 αποφάσισε να καταθέσει στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων το Διοικητικό Συμβούλιο της BriQ Properties.

Αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες στα εργοτάξια της GD Infrastrutture, εταιρεία συνεργαζόμενη με τη Μηχανική. Η απόφαση της εταιρείας, σε συνέχεια εντοπισμού ύποπτων συμπτωμάτων σε εργαζόμενους, εντάσσεται στο πλαίσιο της ασφάλειας του προσωπικού και των συνεργατών της αλλά και της γενικότερης προσπάθειας για αποφυγή εξάπλωσης του Covid -19.

Θετικό momentum για την Παπουτσάνης. Με ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 30,7 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 27% και ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους 1,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22% το 2019, η διοίκηση της εταιρείας έχει κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις, μια μέρα μετά την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης από την EBRD με 5 εκατ. ευρώ αλλά και ενόψει της υψηλής ζήτησης για τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας εν μέσω πανδημίας.

Μετά τις ελλείψεις και τις ανατιμήσεις στα αντισηπτικά οι καταναλωτές πριμοδοτούν τα σαπούνια! Μετακύληση της ζήτησης σε πλάκες και κρεμοσάπουνα δείχνουν τα στοιχεία της IRI, με τις πωλήσεις να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες κατά 122% και 286% αντίστοιχα.

Σήμερα αρχίζει επίσημα η άνοιξη…

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα