BMW: Θεαματική άνοδος της κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 10:29

ΑΛΜΑ 78% πραγματοποίησαν τα κέρδη της BMW, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι νέες εκδόσεις των μοντέλων X5 και Mini κέρδισαν τους καταναλωτές.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της BMW αναρριχήθηκαν στα 803 εκατ. ευρώ ή 1,22 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 452 εκατ. ευρώ ή 69 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 13,8 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 19%.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 620 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 12,9 δισ. ευρώ.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε στην αγορά το νέο τζιπ Χ5 και το Mini, μοντέλα τα οποία κατάφεραν να προσελκύσουν πολλούς καταναλωτές και να συνεισφέρουν έτσι σημαντικά στα συνολικά κέρδη της εταιρείας.

Αν και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 6,3%, λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Norbert Reithofer, αναμένει για το σύνολο του έτους πωλήσεις ρεκόρ και αύξηση της κερδοφορίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για περικοπές δαπανών κατά έξι δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία και «ουσιαστική» αύξηση του μερίσματός της, στο πλαίσιο της στρατηγικής να βελτιώσει την κερδοφορία και να επιτύχει τους στόχους για τις παγκόσμιες πωλήσεις της.

Η μετοχή της BMW έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους κέρδη 3%, υστερώντας έναντι της Daimler, η οποία έχει ενισχυθεί κατά 57%, και της Volkswagen, που εκτινάχτηκε κατά 117%. Την Δευτέρα, η μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 44,80 ευρώ, αυξημένη κατά 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα