S&B: Μνημόνιο συνεργασίας με ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 14:17
UPD:14:41

Την απόφαση της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) με απώτερο σκοπό την από κοινού έρευνα, διαχείριση και εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου του νησιωτικού συμπλέγματος Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου ανακοίνωσαν η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. (S&B)

To μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη σύνταξη σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης αξιολόγησης του συγκεκριμένου γεωθερμικού πεδίου, καθώς και την εκπόνηση μακροχρόνιου επιχειρηματικού σχεδίου αξιοποίησής του, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που υπεισέρχονται σε μια τέτοια δραστηριότητα. Οι τελικές αποφάσεις για την υλοποίηση του έργου και οι επιμέρους όροι της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών.

Για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της Μήλου, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα συμβαλλόμενα μέρη θεωρούν απαραίτητη την αποδοχή αυτής της δραστηριότητας από την τοπική κοινωνία του νησιού. Η κοινωνία της Μήλου, έγκαιρα, με διαφάνεια και μέσα από έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να αξιολογήσει τα σημαντικά και ποικίλα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του νησιού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα