Βρετανία: Πακέτο στήριξης 330 δισ. στερλίνων παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 20:02
UPD:20:05
REUTERS/DADO RUVIC

«Τσουνάμι» μέτρων,  ύψους 330 δισ. στερλινών(400 δισ. δολάρια) για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον Covid-19, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ανακοίνωσε πακέτο δανείων και κρατικών εγγυήσεων, ύψους 330 δισ. στερλινών έτσι ώστε «να στηρίξουμε θέσεις εργασίας, εισοδήματα και επιχειρήσεις... θα κάνουμε ό,τι χρειασθεί», διεμήνυσε.

«Αυτό σημαίνει ότι όποιες επιχειρήσεις χρειασθούν πρόσβαση σε ρευστότητα... θα είναι σε θέση να την έχουν μέσω δανείου με κρατική εγγύηση», δήλωσε ο κ. Σουνάκ, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην οικονομία που έχουν ανακοινωθεί θα ήταν «αδιανόητες» πριν από μερικές εβδομάδες.

Χαρακτηρίζοντας την πανδημία «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόσο από οικονομικής άποψης όσο και για τη δημόσια υγεία, ο Σουνάκ ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια για όσους έχουν πληγεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων και φοροελαφρύνσεων.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πακέτο, ο Σουνάκ διευκρίνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα έως και 25.000 στερλινών ώστε να τα βγάλουν πέρα μέσα στην κρίση. Παράλληλα, οι πάροχοι στεγαστικών δανείων θα δίνουν «περίοδο χάριτος» τριών μηνών στην αποπληρωμή υποθηκών για εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα