Aegean: Μικρότερο λόγω Covid-19 το πρόγραμμα δρομολογίων σε Ελλάδα κι εξωτερικό

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 19:32
UPD:19:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Νέες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων της ανακοίνωσε η Aegean μετά την κήρυξη του COVID-19 σε παγκόσμια πανδημία και των έκτακτων ταξιδιωτικών περιορισμών και απαγορεύσεων που επιβάλλονται.

Ειδικότερα, μετά τα μέτρα περιορισμού της πρόσβασης σε επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων ή απαγόρευσης πτήσεων σε συγκεκριμένους προορισμούς, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι υποχρεούται να προχωρήσει στον δραστικό περιορισμό των δρομολογίων της. Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού θα διακοπούν, ενώ και το δίκτυο εσωτερικού θα περιοριστεί σημαντικά σε συχνότητες. Θα διατηρηθεί ένα βασικό πρόγραμμα περιορισμένων συχνοτήτων στους βασικούς προορισμούς της ΕΕ και σε όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.

Η Aegean δηλώνει πως έχει σαν προτεραιότητα τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την καλύτερη δυνατή προστασία των επιβατών και των εργαζομένων της και συνεχίζει να συνεργάζεται καθημερινά με τις αρχές στην κατεύθυνση αυτή. Επίσης, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές έχει δηλώσει τη διάθεση να εκτελέσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολίτων που τυχόν βρίσκονται σε χώρες όπου έχουν ήδη διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν πτήσεις.

Η εταιρεία υπενθυμίζει πως εφαρμόζει ήδη πολιτική αλλαγών χωρίς rebooking fees για αλλαγή εισιτήριων σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ταξιδιού. Επιπλέον, για τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται (και δεν θέλουν να κάνουν άμεσα rebooking σε άλλη ημερομηνία) παρέχεται η δυνατότητα να τους χορηγηθεί ένα «voucher» ίσης αξίας με το αρχικό κόστος του εισιτηρίου τους, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air (εσωτερικού ή εξωτερικού) για έως και έναν χρόνο από την έκδοσή του. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες που επηρεάζονται διατηρούν τη δυνατότητα να επιλέξουν προορισμό, αλλά και την ημερομηνία του ταξιδίου τους για το επόμενο έτος.

Για πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aegeanair.com (η Aegean αναφέρει πως δεν υπάρχει λόγος επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο). Η δυνατότητα rebooking είναι ήδη ενεργή από το web site, ενώ η υπηρεσία εγγραφής για το credit voucher θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από το web site το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα