Παραγωγική αναδιοργάνωση της Chipita Bulgaria

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:46

Η Chipita Bulgaria ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της σταματώντας τη μονάδα παραγωγής στην πόλη Ελίν Πελίν και αυξάνοντας το δυναμικό παραγωγής στο εργοστάσιο που διαθέτει στην πόλη Καζίτσενε.

Η εταιρεία έχει σταματήσει εδώ και περίπου δύο μήνες την παράγωγή τμήματος των προϊόντων της στη μονάδα του Ελίν Πελίν, ενώ στο σχετικό σχεδιασμό προβλέπεται η μεταφορά της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου σε γειτονικές χώρες. Οι αλλαγές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία για την αναδιάρθρωση και τη δημιουργία αποτελεσματικότερων δομών παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία ακολουθεί το παράδειγμα άλλων επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής τροφίμων της Βουλγαρίας, οι οποίες από τις αρχές του 2007 προχώρησαν στη μεταφορά παραγωγικών δραστηριοτήτων σε άλλες χώρες της περιοχής, επισημαίνουν εγχώριοι οικονομικοί αναλυτές.

Μετά από την εγκατάσταση της νέας γραμμής παραγωγής κρουασάν μεγάλου μεγέθους στο Καζίτσενε, η αντίστοιχη μονάδα θα διαθέτει συνολικά πέντε μονάδες παραγωγής. Η παύση τμήματος της παραγωγικής δραστηριότητας της Chipita Bulgaria δεν έχει προκαλέσει απώλειες στις θέσεις εργασίας, καθώς σήμερα η εταιρεία απασχολεί 900 περίπου άτομα έναντι 650 άτομα το 2006.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα