EADS: Στα 776 εκατ. ευρώ οι ζημίες

λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:53
UPD:09:58

ΖΗΜΙΕΣ ανακοίνωσε η κορυφαία ευρωπαϊκή αεροδιαστημική εταιρεία EADS για το τρίτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών της Α400Μ, οι οποίες της στοίχισαν περί το 1,37 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι καθαρές ζημίες της EADS ανήλθαν σε 776 εκατ. ευρώ ή 97 σεντς ανά μετοχή, έναντι περυσινών ζημιών ύψους 189 εκατ. ευρώ ή 24 σεντς ανά μετοχή. Οι προβλέψεις των αναλυτών ήταν πάντως πολύ πιο απαισιόδοξες και έβλεπαν τις ζημίες στο 1,22 δισ. ευρώ.

Οι λειτουργικές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 710 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9%, φτάνοντας στα 9,27 δισ. ευρώ – και πάλι υψηλότερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Όπως ανακοίνωσε η EADS, τα κέρδη προ φόρων και τόκων για το σύνολο του έτους αναμένεται να ισοσκελιστούν, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών ότι θα ανέρχονταν σε 399 εκατ. ευρώ.

Οι ζημίες της εταιρείας είναι οι τέταρτες που ανακοινώνονται σε διάστημα πέντε μηνών, έπειτα από τρία έτη συνεχούς κερδοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι η EADS ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα καθυστέρηση στο μεγαλύτερο στρατιωτικό πρόγραμμά της, ως επακόλουθο των δαπανηρών κωλυμάτων στο μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο, το superjumbo Α380, το οποίο ταρακούνησε την κερδοφορία της το προηγούμενο έτος. Έτσι, η παράδοση των αεροσκαφών Α400Μ αν και είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2009, θα καθυστερήσει τελικά για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει φέτος απώλειες 18%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 17,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα