Ομόλογα: Ολοταχώς προς το 3% η απόδοση του 10ετούς

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 11:11
UPD:11:13
REUTERS/JOHN SIBLEY

Στη δίνη των μαζικών ρευστοποιήσεων που πλήττουν την ευρύτερη περιφέρεια τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να οδεύει ολοταχώς προς το 3% και το περιθώριο απόδοσης(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να έχει ξεπεράσει το όριο των 300 μονάδες βάσης. Σε υψηλά πολλών μηνών και οι αποδόσεις ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς έχει αναρριχηθεί στο 2,85%, έχοντας απομακρυνθεί σημαντικά από το ιστορικό χαμηλό, κάτω από το 1%, που είχε αγγίξει τον προηγούμενο μήνα. Το spread  έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου έχει ανοίξει στις 316 μονάδες βάσης.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς(Bund) να διευρύνεται σε υψηλά μηνός, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των κυβερνητικών δαπανών σε συνεργασία με τα μέτρα ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών, ώστε να αντιμετωπισθεί ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έχουν αυξηθεί 50 μονάδες βάσης από τα ιστορικά χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας, με την απόδοση του Bund στο -0,40%. Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο και η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου, στο 0,26%. Πιέσεις και στα ισπανικά χαρτιά, με το κόστος δανεισμού της Ισπανίας στη δεκαετία στο 0,90%, επίσης σε υψηλά από τον Μάιο. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ήταν στο 1,27%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα