BNP Paribas: Αύξηση κερδών κατά 21% στο γ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:14
UPD:10:17

ΞΕΠΕΡΑΣΕ τις προβλέψεις η κερδοφορία της κορυφαίας γαλλικής τράπεζας BNP Paribas στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 21%, εξαιτίας των υψηλότερων εσόδων από τη διαχείριση κεφαλαίων και την πώληση μεριδίου στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Bouygues.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 2,03 δισ. ευρώ από 1,68 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 1,79 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα, οι υποβαθμίσεις στην αξία ενεργητικού συνδεδεμένου με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης περιόρισε τα κέρδη της κατά 301 εκατ. ευρώ, ήταν ωστόσο μικρότερες από αυτές που ανακοίνωσαν τόσο οι ευρωπαϊκές UBS και Deutsche Bank όσο και οι αμερικανικές Merrill Lynch και Citigroup.

Τα κέρδη προ φόρων στη μονάδα διαχείρισης χαρτοφυλακίου εκτοξεύτηκαν κατά 35% στα 485 εκατ. ευρώ, καθώς τα κεφάλαια που διαχειρίστηκε η BNP Paribas άγγιξαν τα 590 δισ. ευρώ, 12% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στο τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 417 εκατ. ευρώ, ενώ στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν κάμψη 11%, φτάνοντας στα 799 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της BNP έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 15%, με την αξία κεφαλαιοποίησης της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 64 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα