Morgan Stanley: Ζημίες 3,7 δισ. δολ. από την έκθεση στα ενυπόθηκα δάνεια

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 11:24
UPD:11:41

ΣΤΑ 3,7 δισ. δολάρια ανήλθαν οι ζημίες της Morgan Stanley, κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, λόγω της έκθεσης της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής των ΗΠΑ στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του έτους κατά 2,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναθεώρησής τους περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Morgan Stanley προστέθηκε στις υπόλοιπες αμερικανικές εταιρείες – όπως η Citigroup και η Merrill Lynch – που ανακοίνωσαν πρόσφατα απώλειες λόγω της υποβάθμισης στην αξία ενεργητικού που σχετίζεται με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους.

Οι υποβαθμίσεις αυτές ενδεχομένως να ανέλθουν συνολικά σε 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Μάικλ Μάγιο, ενώ σύμφωνα με κάποια ακόμη πιο απαισιόδοξα σενάρια πιθανόν να φτάσουν μέχρι και τα 64 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρούσε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη κατά 6,9%, στα 51,19 δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα