Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την προσέγγιση της Rio Tinto Group από την BHP Billiton Ltd., η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μία εξαγορά ρεκόρ η οποία θα οδηγήσει σε πενταετές ράλι τις τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα.

Οι μετοχές της Rio Tinto σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε 20 χρόνια, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο να ανέλθει σε 167 δισ. δολ. Οι μετοχές της Zinefex Ltd. και της Sumitomo Metal Mining Co. κινήθηκαν επίσης ανοδικά καθώς εικάζεται ότι οι εξαγορές στον κλάδο θα αυξηθούν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 163,38 μονάδες στη 1:31 μ.μ. στο Τόκυο με τον κλάδο των μεταλλουργιών να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Ο δείκτης απώλεσε 3,1% σε πέντε ημέρες, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Αύγουστο καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι ζημίες στη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ θα περιορίσουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,4%, φθάνοντας στις 15.708,78 μονάδες, οδεύοντας για έκτη ημέρα απωλειών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Ινδία και το Πακιστάν, λόγω εθνικής εορτής.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ μετά το ράλι των τραπεζικών μετοχών την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Οι μετοχές της Morgan Stanley, της δεύτερης σε μέγεθος χρηματιστηριακής εταιρείας των ΗΠΑ, κινήθηκαν ανοδικά για πρώτη ημέρα σε έξι ημέρες, μετά το σχόλιο των αναλυτών ότι οι ζημίες που συνδέονται με τα στεγαστικά δάνεια, μπορούν να διαχειριστούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα