Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Panafon με Unifon και Panafon Εμπορική

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2001 15:45
UPD:15:48

Εγκρίθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Panafon-Vodafone, η συγχώνευση δι΄ απορροφήσεως των εταιρειών Panafon Εμπορική Α.Ε. και Unifon Α.Ε.

Με βάση τους όρους της συγχώνευσης η Panafon-Vodafone θα εκδώσει 21.626.396 κοινές ονομαστικές μετοχές για τους μετόχους της Unifon, ενώ η σχέση ανταλλαγής μετοχών μεταξύ Panafon και Unifon καθορίστηκε σε 0,5601 μετοχές Panafon-Vodafone για κάθε μία μετοχή Unifon.

Με τη σχέση ανταλλαγής μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας (Panafon-Vodafone) θα αυξηθεί κατά το ποσό των 7.722 εκατ. δρχ. και θα ανέλθει σε 59.020 εκατ. δρχ. διαιρούμενο σε 534.126.396 (έναντι 512.500.000 μετοχών προς της συγχώνευσης) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 110,5 δρχ. (από 100 δρχ.).

Η συνέλευση ενέκρινε επίσης τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας και την τροποποίηση του σχετικού άρθρου 2 του καταστατικού της, ώστε να συμπεριληφθούν οι δραστηριότητες των απορροφούμενων εταιριών, καθώς επίσης και την σύναψη σύμβασης με την Ιντρακόμ που αφορά στην αγορά νέου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης του δικτύου, προϋπολογισμού 17 εκατ. δρχ.

Τέλος, εγκρίθηκε η μεταβίβαση του 80% της εταιρίας E-Motion στη Vizzavi Europe Holdings BV με τη μετονομασία της πρώτης σε Vizzavi Ελλάς.

Η σημερινή συνέλευση εξέλεξε το νέο δ.σ της εταιρείας με πενταετή θητεία. Τα νέα μέλη είναι οι κ.κ. Vittorio Colao, Hans Antony Kuropatwa, Σωκράτης Κόκκαλης, Τρύφωνας Κουταλίδης, Emmanuel Tournon, Paolo Huscher και Γεώργιος Κορωνιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα