Telefonica: Αύξηση 39% στα κέρδη τρίτου τριμήνου

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007 09:23

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ κατά 39% εμφανίστηκαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίας της Ευρώπης, Telefonica, στο τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 4,02 δισ. ευρώ, έναντι 2,9 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2006, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα τρία δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 14,19 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ο πρόεδρος της Telefonica, Σέζαρ Αλιέρτα, επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις κατά 5% με 8% μέχρι το 2010, τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ενίσχυσης των υπηρεσιών broadband στους Ευρωπαίους πελάτες της και κερδίζει νέους στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σημειώνεται ότι από το 2000 η ισπανική εταιρεία έχει δαπανήσει πάνω από 30 δισ. ευρώ, πραγματοποιώντας εξαγορές στη Λατινική Αμερική. Παράλληλα, έχει επενδύσει 37 δισ. δολάρια για την απόκτηση της βρετανικής O2, το 2006, και την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην Cesky Telecom – την κορυφαία εταιρεία τηλεφωνίας της Τσεχίας – το 2005.

Από τις αρχές του έτους οι μετοχές της Telefonica έχουν εμφανίσει κέρδη 39%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα