Ανεβάζει τον πήχη η Alpha Bank Romania

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007 09:34

Στην αναθεώρηση προς τα πάνω των αναπτυξιακών της στόχων για την επόμενη τριετία προχώρησε η Alpha Bank Romania βασιζόμενη στην ενίσχυση των επιδόσεών της κατά τη διάρκεια του 2007

«Αξιολογήσαμε εκ νέου τους στρατηγικούς μας σχεδιασμούς και τώρα στοχεύουμε στην απόσπαση μεριδίου αγοράς ύψους 13% το 2010, έναντι 10% του αρχικού στόχου» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Sergiu Oprescu, συμπληρώνοντας πως ο παραπάνω στόχος ανταποκρίνεται σε ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 35% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Παράλληλα, το 2010 η τράπεζα προβλέπεται να διαθέτει 380 καταστήματα και σημεία πώλησης, έναντι 300 που προέβλεπε ο αρχικός στόχος. Σημαντικό μέρος της αύξησης θα προέλθει από την εφαρμογή της προσέγγισης περί καταστημάτων μικρού μεγέθους με την ονομασία «Alpha Point», τα οποία θα απευθύνονται αποκλειστικά στους πελάτες λιανικής της τράπεζας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας ανήλθε σε 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο πιστώσεων προσέγγισε τα 2,2 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση (σχεδόν τριπλασιασμός σε ετήσια βάση) καταγράφτηκε στον τομέα της καταναλωτικής πίστης.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα