Μίνι-κραχ στη Wall Street -Μεγαλύτερη αιμορραγία στην Ευρώπη

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 15:52
UPD:16:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σκηνές απόλυτου κραχ στη Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές σε ελεύθερη πτώση για μία ακόμη συνεδρίαση και λόγω των μεγάλων απωλειών να ενεργοποιείται για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ο μηχανισμός αναστολής συναλλαγών.

Μεγαλύτερη «αιμορραγία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που απογοητεύθηκαν από τηναπόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά να δώσει αρχικά την μάχη κατά των επιπτώσεων του νέου κορωνοϊού με δημοπρασίες φθηνής ρευστότητας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε πτώση 10%  ενώ πριν από την ανακοίνωση της απόφασης υποχωρούσε περίπου 6,15%. Αιμορραγία δίχως τέλος σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου, με τον DAX της Φραγκφούρτης και τον FTSE 100 του Λονδίνου να υποχωρούν σχεδόν 9%. Απώλειες πάνω από 10% για τον CAC-10 του Παρισιού.

Στη Wall Street, ο S&P 500 έκανε βουτιά 7% κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, πυροδοτώντας τον αυτόματο μηχανισμό ολιγόλεπτης διακοπής συναλλαγών στο NYSE. Απώλειες 1.600 μονάδων ή 7% και για τον Dow Jones, σε ελεύθερη πτώση και ο τεχνολογικός Nasdaq.

Mία ημέρα πριν, ο Dow εισήλθε και επισήμως σε bear market, έχοντας απομακρυνθεί 20% από τα ιστορικά υψηλά που είχε αγγίξει στα μέσα Φεβρουαρίου και γράφοντας και επισήμως άδοξο τέλος στο μακροβιότερο -διάρκειας 11 ετών- ράλι στην ιστορία του. Μία ανάσα από bear market και ο S&P 500.

Οι μετοχές εταιρειών θαλάσσιου τουρισμού και αεροπορικές σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα