ΣΥΡΙΖΑ: Ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της Ν.Δ.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:21
UPD:16:22
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την απάτη των "αρίστων" της Νέας Δημοκρατίας και στην οικονομία», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Όπως σημειώνουν: «0,7% η μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, στο πιο αρνητικό τρίμηνο από το 2015. 1,6% o ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το β' εξάμηνο του 2019 επί Μητσοτάκη από 2,2% το α' εξάμηνο του έτους επί Τσίπρα (η καλύτερη επίδοση από το 2007). 0,09% ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων το εξάμηνο της ΝΔ (όλα κι όλα 10 εκατ. ευρώ) από 10,2% το εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιος έτος».

«Οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για 4% ανάπτυξη δεν διαψεύδονται απλά. Στην υλοποίησή τους οδήγησαν σε ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2019», επισημαίνουν.

«Επί οκτώ μήνες, ο κ. Μητσοτάκης, οι οικονομικοί του υπουργοί και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν ότι και μόνον με τον ερχομό της ΝΔ θα φύσαγε αναπτυξιακός άνεμος. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πιο σοβαροί αναλυτές διαπίστωναν ότι τα πραγματικά στοιχεία δεν συμβαδίζουν με τις υποσχέσεις και την εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε. Και βέβαια, τι κρίμα για τη ΝΔ, δεν φταίει ο κορωνοϊός για την ύφεση γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε επιδημία το 2019. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ΝΔ είναι ανίκανη και επικίνδυνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα