Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική βουτιά 10%

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:18
UPD:16:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε καθίζηση υποχρεώνει τις τραπεζικές μετοχές το κλίμα πανικού που επικρατεί στις αγορές διεθνώς και από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Στις 16:10 ο τραπεζικός δείκτης στην Αθήνα κάνει βουτιά σχεδόν 10%, με το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων του να «αιμορραγούν». Η Alpha Bank βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί περίπου 11,9%, ενώ οι μετοχές της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank καταγράφουν απώλειες της τάξης του 8% έκαστη. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα η μικρότερη Attica Bank, με τη μετοχή της να ανακάμπτει 1,4%. 

Yπό τις συνθήκες αυτές ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. υποχωρεί 5,34% στις 689,3 μονάδες. 

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο δείκτης των πιστωτικώ ιδρυμάτων της Ευρωζώνης με πτώση άνω του 4% σήμερα επιστρέφει σε επίπεδα που είχε να συναντήσει από το 2012,όταν η κορύφωση της κρίσης χρέους υποχρέωνε τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ να πει το «ό,τι χρειαστεί».

Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 Banks με πτώση σε ανάλογο ποσοστό κινείται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, όταν η παγκόσμια οικονομία πάλευε με την ύφεση ως αποτέλεσμα των ισχυρότατων χρηματοπιστωτικών κλυδωνισμών που προκάλεσε το 2008 η κατάρρευση της Lehman Brothers.   

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα