Tέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας η Alpha Bank Romania

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 09:29

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης των τραπεζών της Ρουμανίας με το μεγαλύτερο ενεργητικό αναρριχήθηκε η Alpha Bank Romania (3,7 δισ. ευρώ) στα τέλη Σεπτεμβρίου (έναντι 8ης θέσης στα τέλη του 2006), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στην Ένωση Ρουμανικών Τραπεζών η Διεύθυνση Εποπτείας της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Οι επιδόσεις της Alpha Bank ενισχύθηκαν ιδιαίτερα στο τρίτο τρίμηνο του έτους εξαιτίας της αύξησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, καθώς μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της τράπεζας πραγματοποιούνται σε ευρώ, επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, κ. Sergiu Oprescu. Οι τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης παρέμειναν αμετάβλητες παρά τις σημαντικές διαφορές που καταγράφονται μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων που τις καταλαμβάνουν (BCR, BRD και Raiffeisen).

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης διατηρήθηκε η Banca Transilvania με συνολικό ενεργητικό ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η UniCredit Tiriac, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις αρχές του περασμένου Ιουνίου μετά από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ της HVB Tiriac (4η στην κατάταξη στα τέλη 2006) και της UniCredit Romania (13η αντίστοιχα). Αξίζει να σημειωθεί πως η αυστριακή τράπεζα Volksbank ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης (από την 11η στα τέλη του 2006), κυρίως εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα