Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της ArcelorMittal

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 09:34
UPD:09:35

ΞΕΠΕΡΑΣΕ τις προβλέψεις των αναλυτών η κερδοφορία της ArcelorMittal, σημειώνοντας αύξηση 36% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων και της εκτόξευσης των τιμών χάλυβα.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν στα τρία δισ. δολάρια ή 2,10 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων ή 1,58 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την κερδοφορία της στα 2,4 δισ. δολάρια.

Η ArcelorMittal – προϊόν της μεγαλύτερης συγχώνευσης που έχει πραγματοποιηθεί στην βιομηχανία χάλυβα – ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι περικοπές δαπανών που είχε προγραμματίσει να κάνει προχωρούν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η χαλυβουργία είχε εξοικονομήσει 973 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 830 εκατ. δολάρια.

Η απόφαση του Ινδού δισεκατομμυριούχου Λακσμί Μιτάλ να συγχωνεύσει την εταιρεία του με την Arcelor την περασμένη χρονιά οδήγησε στη δημιουργία ενός κολοσσού στον τομέα της παραγωγής χάλυβα, από τον οποίο προέρχεται το 10% της παγκόσμιας παραγωγής του μεταλλεύματος.

Στο μεταξύ, η ArcelorMittal σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις 4,2 δισ. δολαρίων στην Ασία, την Αφρική και την ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση στις περιοχές αυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα