Χρηματιστήρια: Ράλι ελπίδας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 19:57
UPD:20:05
REUTERS/Brendan McDermid

Η Wall Street πανηγύρισε το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών και το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν, αλλά και τις συντονισμένες προσπάθειες από τις μεγαλύτερες οικονομίες ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Κέρδη και στην Ευρώπη, εν μέσω προσδοκιών ότι και η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μέτρα νομισματικής στήριξης την επόμενη εβδομάδα.

Δυναμική ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών μετά την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, με κέρδη πάνω από 2% για τους S&P 500 και Dow Jones. Ο πρώην αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επικράτησε στις προκριματικές της «Σούπερ Τρίτης», καθησυχάζοντας τους προβληματισμούς των επενδυτών για έναν πιο φιλελεύθερο υποψήφιο απέναντι στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ευφορία και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με κέρδη 1,36%. Με άνοδο 1,19% έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 1,45%. Κέρδη 1,33% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ θετικά πρόσημα και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,91%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα