Χρηματιστήρια: Η FED δεν έφερε την «άνοιξη» στη Wall Street

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 19:57
UPD:21:40
REUTERS/Lucas Jackson

Η αιφνίδια μείωση των επιτοκίων δεν έπεισε τους επενδυτές της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν πάνω από 1% και να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Εν μέσω ανησυχιών ότι η μείωση της FED κατά 50 μονάδες βάσης δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού στην οικονομία, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα συνέχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, με την απόδοση του 10ετούς σε νέα ιστορικά χαμηλά, κάτω από το 1%.

«Μπορεί μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης να αλλάξει τα πράγματα; Δύσκολο να δοθεί απάντηση», δηλώνει ο Σουμπάντρα Ρατζάπα, στρατηγικός αναλυτής στη Societe Generale. 

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ανακάμπτει 1,37%, εν μέσω προσδοκιών για συντονισμένα μέτρα στήριξης από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις, όπως δεσμεύθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη του G7.

Mε άνοδο 1,08% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης, παρότι ενδοσυνεδριακά είχε ενισχυθεί πάνω από 2%. Ενισχυμένος 0,95% ο FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλειεσε με κέρδη 1,12%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα