ΟΠΕ: Επιχειρηματική αποστολή στη Νότιο Αφρική

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:45

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή στη Νότιο Αφρική διοργάνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Αττικής και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Νότιο Αφρική.

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 20 επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα από τους κλάδους των τροφίμων - ποτών, των προϊόντων καπνού, των φαρμακευτικών προϊόντων, των δομικών υλικών και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού ενώ συμμετείχε επίσης το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της αποστολής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 120 προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Νοτιοαφρικανών επιχειρηματιών. Πολλές από τις εν λόγω συναντήσεις αναμένεται να καταλήξουν σε σημαντικές συνεργασίες, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές ενώ ορισμένες επιχειρήσεις προχώρησαν ήδη σε σύναψη συμφωνιών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕ, οι συμμετέχοντες στην επιχειρηματική αποστολή του ΟΠΕ έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση της αποστολής και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τους Νοτιοαφρικανούς επιχειρηματίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα