SABMiller: Υψηλότερα κέρδη λόγω της ισχυρής ζήτησης στις αναδυόμενες

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:51
UPD:11:09

Η SABMiller, τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως, ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση της κερδοφορίας της στο πρώτο εξάμηνο κατά 21%, στα 958 εκατ. δολάρια ή 63,5 σεντς ανά μετοχή.

Η άνοδος της κερδοφορίας, που ήταν χαμηλότερη πάντως από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές (1,01 δισ. δολάρια), αποδίδεται στην αύξηση των πωλήσεων στις αγορές της Ασίας, της ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Οι πωλήσεις της SABMiller ενισχύθηκαν κατά 15% στα 10,8 δισ. δολάρια.

Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Malcolm Wyman, το κόστος για πρώτες ύλες έχει αυξηθεί, με την ζυθοποιία να αντισταθμίζει ένα τμήμα των δαπανών αυτών μέσω αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων της και μέσω των «διψήφιων» ρυθμών ανάπτυξης στην Κίνα. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις στην ασιατική χώρα αυξήθηκαν κατά 22% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά κεφάλαια 1,8 δισ. δολαρίων μέχρι το 2012 στην Νότια Αμερική, όπου αναμένει ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεών της κατά 8%.

Ο Wyman αρνήθηκε να σχολιάσει αν η εταιρεία του ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στην Scottish & Newcastle, η οποία δέχθηκε σήμερα νέα αυξημένη προσφορά εξαγοράς από τις Carlsberg και Heineken NV. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/15/1439244.htm Η προηγούμενη προσφορά των δύο εταιρειών, ύψους 720 πενών ανά μετοχή, είχε απορριφθεί, χαρακτηριζόμενη ως «πολύ χαμηλή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα