FT: Από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της Ευρωζώνης ο Γ. Αλογοσκούφης

Σύμφωνα με τη λίστα των Financial Times
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 18:17

Μεταξύ των πλέον επιτυχημένων υπουργών Οικονομικών των 13 κρατών μελών της ευρωζώνης συγκαταλέγεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, στο σχετικό κατάλογο που συνέταξαν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλογοσκούφης καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μεταξύ των 13 υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης, ενώ στις τέσσερις πρώτες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Peer Steinbruck, ο Φινλανδός Jyrki Katainen, ο Ισπανός Pedro Solbes και ο Ολλανδός Wouter Bos.

Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, καθώς, όπως αναφέρεται, «η δημοσιονομική απειθαρχία της Γαλλίας συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις εντός της Ευρώπης, ενώ ο υπερδραστήριος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προκαλεί σύγχυση για το ποιος αποφασίζει» στα οικονομικά θέματα.

Η βαθμολογία στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας δεν προκύπτει μόνο από τα μεγέθη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ή πλεονασμάτων, αλλά και με βάση την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη μείωση των ελλειμμάτων την τελευταία πενταετία - χρονική περίοδο που ίσως υπερβαίνει τη θητεία του κάθε υπουργού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα