Παραμένει ο «ακήρυχτος» πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον Huawei;

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 10:26
UPD:10:32
REUTERS/Thomas Peter

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να μπλοκάρουν την προμήθεια υλικού προς την κινεζική Huawei Technologies, παρά τις περί του αντιθέτου αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter και υποστηρικτικά σχόλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, την Πέμπτη συζητήθηκαν σε συμβούλιο θέματα εθνικής ασφαλείας και εξαγωγών προς την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων και προτάσεων για περιορισμούς στις πωλήσεις επεξεργαστών προς τη Huawei, τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή έξυπνων κινητών στον κόσμο. Παράλληλα, συζητήθηκε σχέδιο για μπλόκο των πωλήσεων κινητήρων αεροσκαφών για το νέο επιβατικό αεροπλάνο της Κίνας.

Αν και η πρόταση να μην επιτραπεί στην General Electric να προμηθεύσει κινητήρες αεροσκαφών στην Κίνα αποσύρθηκε από το τραπέζι, μετά την παρέμβαση Τραμπ, οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι είναι ακόμη υπό συζήτηση περιορισμοί για μεγαλύτερο αποκλεισμό της Huawei από τους προμηθευτές της.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλει να επιτρέπεται στις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν δοσοληψίες με τη Huawei, δηλώνοντας μάλιστα ότι ήταν «πολύ σκληρός» με την κινεζική εταιρεία. Είχε όμως προσθέσει ότι οι ανησυχίες περί εθνικής ασφαλείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία ώστε να καθίσταται δύσκολο για τις ξένες χώρες να αγοράζουν αμερικανικά προϊόντα. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα