Ανακωχή στον Πειραιά: Τι θα γίνει με την πλατφόρμα της Cosco

Αναστέλλει τη λειτουργία της η ΣΕΠ - Να περάσει σε δημόσια ανεξάρτητη αρχή προτείνουν φορείς
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 10:30
UPD:10:32

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

«Ανακωχή» για την εξεύρεση κοινής λύσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα Hellenic Port Community System, που έχει δημιουργήσει η Cosco, για να μειώσει τον χρόνο διεκπεραίωσης των λιμενικών, πρακτορειακών και τελωνειακών εργασιών στο λιμάνι του Πειραιά, συμφώνησαν χθες εκπρόσωποι της αγοράς με τον κινεζικό όμιλο σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. 

Η λειτουργία της πλατφόρμας, όπως αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές, είναι ένα θετικό βήμα για την απλούστευση των εργασιών στο λιμάνι, ωστόσο σύσσωμη η αγορά έχει εναντιωθεί στη χρήση αυτή από ιδιώτη, ενώ και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση σε σχέση με πιθανά ζητήματα ανταγωνισμού.  

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Maritime Hellas», στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αλλά και η Κινέζα πρέσβης στην Αθήνα Zhang Qiyue, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΣΕΠ Α.Ε. που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ανακοίνωσε πως αναστέλλονται μέχρι 30/04/2020 οι ηλεκτρονικές διατακτικές. Στο ενδιάμεσο όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την εξεύρεση κοινής λύσης στο εγγύς μέλλον. Επισημαίνεται ότι η πρόταση των φορέων, όπως κατατέθηκε χθες και παρουσιάζει σήμερα η «Ν», είναι η λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας να περάσει σε ανεξάρτητο διαχειριστή. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα