J&P – Αβαξ: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου στην Ιορδανία

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 15:30

Υπεγράφησαν στις 15/11/07 οι οριστικές συμβάσεις, που ορίζουν και την ημερομηνία έναρξης για την σύμβαση της 25ετούς παραχώρησης της Λειτουργίας, Συντήρησης, Επέκτασης, Αναμόρφωσης και Εκσυγχρονισμού του Διεθνούς Αεροδρομίου Queen Alia, μεταξύ της κυβέρνησης της Ιορδανίας και του ομίλου εταιρειών Airport International Group (AIG), στον οποίο συμμετέχει η J&P-Αβαξ.

Η διάρκεια κατασκευής του αεροδρομίου είναι τρία έτη και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 430 εκατ. ευρώ. Το κόστος του έργου θα καλυφθεί με δανειακές συμβάσεις από τις International Financial Corporation (IFC), Islamic Development Bank, Calyon, Natixis και Europe Arab Bank, καθώς με ίδια κεφάλαια και έσοδα λειτουργίας του αεροδρομίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της J&P-Αβαξ, η εταιρεία συμμετέχει κατά 50% στην κατασκευαστική κοινοπραξία. Το υπόλοιπο 50% ανήκει στην J&P (Overseas) Ltd. Η συμμετοχή της J&P-Αβαξ στη σύμβαση παραχώρησης ανέρχεται σε 9,5%, όσο και της J&P (Overseas) Ltd.

Στον όμιλο AIG συμμετέχουν, πέρα από τις ανωτέρω εταιρείες, οι Abu Dhabi Investment Corporation, Noor Financial Investment Company KSCC, EDGO Investment Holdings Ltd και η Aeroports de Paris Management SA.

Σημειώνεται ότι η AIG είχε επικρατήσει στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη την άνοιξη του 2007 με προεπιλογή, ανταγωνιζόμενη άλλους πέντε διεθνείς ομίλους.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia βρίσκεται στην περιοχή Zizya, 32 χλμ. νότια του Αμμάν, πρωτεύουσας της Ιορδανίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα