Απογοήτευσαν οι προσφορές για την Northern Rock

«Βουτιά» για την μετοχή της εταιρείας
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 16:05

ΠΟΛΥ χαμηλότερες από την αξία της μετοχής της κατά το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής χαρακτήρισε η Northern Rock τις προσφορές που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής από τους επίδοξους αγοραστές της.

Το συμβούλιο της πολύπαθης βρετανικής τράπεζας, η οποία αγωνίζεται να βρει επενδυτή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν επλήγη σοβαρά από την πιστωτική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Αγγλίας, συναντήθηκε την Κυριακή προκειμένου να εξετάσει τις ενδεικτικές προτάσεις για το μέλλον της.

Σύμφωνα με την Northern Rock, οι προσφορές που έχουν υποβληθεί διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που αφορούν στην υλοποίηση επενδύσεων στην τράπεζα, μέσω εισαγωγής ενεργητικού ή κεφαλαίων, και σε αυτές που αφορούν σε απόκτηση τμημάτων της.

Η μετοχή της υποχωρούσε στις πρωινές συναλλαγές έως και 20,5% στις 105 πένες. Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στις 132,6 πένες, μειωμένη κατά 79% σε σχέση με τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν η βρετανική μονάδα είχε αποκαλύψει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι τα «χαρτιά» της όσον αφορά στις διαδικασίες πώλησης της Northern Rock άνοιξε και η βρετανική κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας ότι περαιτέρω βοήθεια προς την τράπεζα θα έθετε σε κίνδυνο οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα