Σε καθίζηση η κινεζική αγορά αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 09:40
UPD:09:47
REUTERS/© China Stringer Network

Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, κάνοντας βουτιά 92% κατά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού έβαλε φρένο στις επιχειρήσεις και καταναλωτική δραστηριότητα.

Kατά τις πρώτες 16 ημέρες του Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα -τη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων στον κόσμο- ανήλθαν μόλις στα 4.909 οχήματα, από 59.930 οχήματα στο αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων Κίνας(CPCA).

H βουτιά στις πωλήσεις αποτελεί το πρώτο στοιχείο που δείχνει το μέγεθος του πλήγματος που έχει υποστεί η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. 

«Τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου ήταν πολύ λίγες οι αντιπροσωπείες που άνοιξαν ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων και των ανησυχιών για τον κοροναϊό ήταν ελάχιστη και η κίνηση των πελατών», αναφέρει η CPCA στην ανακοίνωσή της. 

Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για υποχώρηση πάνω από 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα στο πρώτο ήμισυ του έτους και περίπου 5% για το σύνολο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο πριν από τον Απρίλιο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα