Επαφές Γ. Βουλγαράκη στο περιθώριο του ΙΜΟ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 20:17

Επαφές με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και της Τουρκίας είχε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης στο περιθώριο της διάσκεψης του Ι.Μ.Ο. (Ιnternational Maritime Organization), που άρχισε σήμερα στο Λονδίνο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του κ. Σιμπάτα, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων στο πλαίσιο της σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον Βρετανό Υφυπουργό Μεταφορών αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας κ. Fitzpatrick, με τον οποίον συμφώνησαν Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία να τηρήσουν κοινή στάση σε θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και τον Ι.Μ.Ο. Συμφώνησαν επίσης πως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να διατηρήσουν τη θέση τους στον Ι.Μ.Ο. και να μην διαπραγματεύεται η Ε.Ε. εξ΄ ονόματος όλων των κρατών-μελών.

Όσον αφορά στο πακέτο νομοθετικών μέτρων «ERIKA ΙΙΙ» οι δυο υπουργοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα μέτρα που προτείνονται για την αστική ευθύνη και τις χρηματοοικονομικές εγγυήσεις των πλοιοκτητών, όσο και για την πρόταση-οδηγία για τις υποχρεώσεις του κράτους-σημαίας.

Ακόμη ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Fitzpatrick συμφώνησαν για την «Μπλε Βίβλο» και το σχέδιο δράσης με τις πρωτοβουλίες της κοινότητας στο μέτρο που αυτές είναι συμβατές με τις εν ισχύ συμβάσεις του Ι.Μ.Ο.

Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης είχε γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Yildirim, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο του Ο.Σ.Ε.Π. (Οργανισμός Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου) στα θέματα των θαλασσίων λεωφόρων της ΝΑ Ευρώπης και της σύνδεσής της με τις θαλάσσιες λεωφόρους της Μαύρης Θάλασσας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα