ΟΑ: Νέου τύπου μισθώσεις αεροσκαφών

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 09:58

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΑ ήταν τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν σε μισθωμένα αεροπλάνα των Ολυμπιακών Αερογραμμών, για τα οποία μετά από σχετικά δημοσιεύματα παρενέβη ο Εισαγγελέας.

Ταυτόχρονα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε ανακοίνωση της τονίζει ότι, οι Επιθεωρητές Ασφάλειας Πτήσεων της ΥΠΑ διενεργούν καθημερινά αυστηρούς έκτακτους και τακτικούς ελέγχους σε εταιρείες και αεροσκάφη σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 800 έλεγχοι και όπου παρατηρήθηκαν παραβάσεις, οι κυρώσεις ήταν αυστηρές.

Ειδικότερα, σε εταιρείες που εντοπίστηκαν παρατυπίες, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε επιχειρησιακό τομέα, ανεστάλη η άδεια λειτουργίας τους. Σε αεροσκάφη που βρέθηκαν με τεχνικές ελλείψεις ή παρατηρήσεις, διατάχθηκε η καθήλωσή τους στο έδαφος.

Πάντως, από την πλευρά της η διοίκηση των ΟΑ παραδέχεται ότι, σε δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη που έχει μισθώσει από την ισπανική εταιρεία Hola έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, γεγονός το οποίο, όπως αναφέρεται, δεν είναι τελείως ασύνηθες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ήδη έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις για τα δυο από τα αεροσκάφη της Hola, ενώ για τα άλλα δυο οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους.

Τέλος, οι ΟΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν εφεξής σε μισθώσεις αεροσκαφών, για τις ανάγκες του πτητικού της έργου, με τη μέθοδο του Dry Lease (μεσο-μακροπρόθεσμες μισθώσεις) θεωρώντας τη μέθοδο αυτή πιο αποδοτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα