Hewlett-Packard: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη, πωλήσεις

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 10:03
UPD:10:05

ΣΤΑ 2,16 δισ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Hewlett-Packard στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, ενισχυμένα κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Η άνοδος αποδίδεται στην υποχώρηση των τιμών επεξεργαστών μνήμης αλλά και στη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών.

Εξαιρουμένων των έκτακτων επιβαρύνσεων, τα κέρδη της κορυφαίας κατασκευάστριας pc – η οποία απέσπασε τον εν λόγω τίτλο από την Dell πριν από ένα χρόνο – ανήλθαν σε 86 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά τέσσερα σεντς τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της HP ενισχύθηκαν κατά 15% στα 28,29 δισ. δολάρια, σχεδόν ένα δισ. δολάρια περισσότερο απ΄ ό,τι ανέμενε η αγορά.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η εταιρεία κατέχει σήμερα μερίδιο 20% στην παγκόσμια αγορά pc, έναντι ενός 15% που ανήκει στην Dell. Παρ’ όλα αυτά, η πιο προσοδοφόρα δραστηριότητα της HP εξακολουθεί να είναι η πώληση μελανιών για εκτυπωτές, από όπου η εταιρεία άντλησε το 42% των λειτουργικών της κερδών.

Για την οικονομική χρήση του 2007 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των πωλήσεών της κατά 14% σε σχέση με πέρυσι και διαμόρφωσή τους για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα