Οι «ενέσεις» που στέλνουν τις μετοχές σε επίπεδα ρεκόρ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 13:48
UPD:14:02
REUTERS/STAFF

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την προσοχή να απομακρύνεται για λίγο από τα δεδομένα για τα θύματα του Covid-2019 και να στρέφονται στις προσπάθειες του Πεκίνου να απαλύνει με συνεχείς «ενέσεις» τα συμπτώματα του ιού στην οικονομία, όπως επίσης και στις συζητήσεις των Ευρωπαίων για στροφή στη δημοσιονομική πολιτική. Οι επενδυτές ουσιαστικά προσδοκούν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νέες «ενέσεις»- αυτή τη φορά από τις κυβερνήσεις και όχι από την ΕΚΤ- και στη ζώνη του ευρώ. 

Στο σύνολό τους οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινούνται ανοδικά, ενώ κέρδη εμφανίζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,13% και τις 923,50 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,30%, στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο +0,18%, στη Φραγκφούρτη ο DAX στο +0,14% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,55%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με άνοδο 0,25% διαμορφώνεται στις 13:45 ώρα Ελλάδος λίγο πάνω από τις 431 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τις 432,8 μονάδες, καταρρίπτοντας για ακόμη μία φορά το ρεκόρ του. Γκάζι πατούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον δείκτη τους να ενισχύεται 2%. Πρόκειται για έναν κλάδο εξαιρετικά ευάλωτο στην κινεζική ζήτηση. Ώθηση δέχεται σήμερα από την απόφαση της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια, αλλά και το σήμα, που έστειλε ότι ετοιμάζει μειώσεις φόρων. 

Στην Αθήνα ξεχωρίζει ο κλάδος των ασφαλειών με κέρδη 1,2%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται επίσης εκείνοι του πετρελαίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας με άνοδο 1% και 0,8% αντίστοιχα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα