Νέο ρεκόρ του ευρώ στα 1,4856 δολάρια

Σε χαμηλά διετίας το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γιεν
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 12:44
UPD:12:45

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και σήμερα η ξέφρενη πορεία του ευρώ, το οποίο αναρριχήθηκε το πρωί στα 1,4856 δολάρια καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 108,8 γιεν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2005.

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω ανατίμηση του ενιαίου νομίσματος, ζήτησε σήμερα ένας εκ των βασικών οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/21/1441965.htm .

Οι πιέσεις στο δολάριο εντάθηκαν ύστερα από τη δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων προβλέψεων της Fed για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Στη μηνιαία έκθεσή της, που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% - 2,5% το επόμενο έτος, ενώ η προηγούμενη εκτίμησή της (τον Ιούλιο) έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,5% - 2,75%.

Για την απόφασή της αυτή η Fed επικαλείται την επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά κατοικίας, τη στενότητα πιστώσεων και την άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι νέες κατοικίες τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ παρουσίασαν ανέλπιστη άνοδο, ωστόσο οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν σε χαμηλά 14 ετών.

To δυσμενές κλίμα για το δολάριο επιδείνωσε η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών ότι ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων το 2008 θα είναι σημαντικά υψηλότερος από το 2007.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας (στις 15:30 ώρα Ελλάδος), ο βασικός οικονομικός δείκτης Οκτωβρίου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το Νοέμβριο (στις 17:00 ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα