RWE: Ετήσιες επενδύσεις ενός δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες από το 2008

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 12:50
UPD:12:54

ΠΟΣΟ ύψους ενός δισ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το 2008 και σε ετήσια βάση η RWE, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Juergen Grossman, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νεοσύστατου τμήματος για τις ΑΠΕ.

«Θα επεκτείνουμε μαζικά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το ποσό του ενός δισ. ευρώ αποτελεί μάλλον τον χαμηλότερο στόχο της εταιρείας για τις μελλοντικές της επενδύσεις.

Το νέο τμήμα της γερμανικής επιχείρησης κοινής ωφελείας, με την επωνυμία RWE Innogy, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2008, με αρχική παραγωγική δυνατότητα της τάξεως των 1.500 MW. Επικεφαλής του θα είναι ο Fritz Vahrenholt, πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής της γερμανικής κατασκευάστριας ανεμογεννητριών Repower.

Το μερίδιο που καταλαμβάνουν σήμερα οι ΑΠΕ στην παραγωγή της RWE ανέρχεται σε 5%.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Vahrenholt, το νέο τμήμα της εταιρείας θα εστιάσει τις δραστηριότητές του σε αιολικά πρότζεκτ στην Ευρώπη, όπως επίσης στην υδροηλεκτρική ενέργεια και τη βιομάζα.

Η δημιουργία του RWE Innogy - το οποίο μάλιστα πιθανόν να προχωρήσει μετά από λίγα χρόνια και σε αρχική δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τον Grossman - αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα