Huawei: Τι της χρεώνουν οι ΗΠΑ, τι απαντά η εταιρεία

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 12:03
UPD:12:06
REUTERS/DADO RUVIC

Εκβιασμό και συνωμοσία με στόχο την κλοπή εμπορικών μυστικών χρεώνει στην Huawei και δύο θυγατρικές της στις ΗΠΑ κατηγορητήριο που κατέθεσε η ομοσπονδιακή αμερικανική κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης, ανοίγοντας έτσι ακόμη ένα μέτωπο στη μάχη της κατά του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού. Ως αβάσιμες και άδικες απορρίπτει τις κατηγορίες η εταιρεία. 

Οι νέες κατηγορίες εντείνουν την πίεση στη Huawei από τις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση του Τραμπ δίνει να μάχη για να πείσει και τους συμμάχους της στο εξωτερικό να αποκλείσουν την κινεζική εταιρεία από την κατασκευή δικτών 5ης γενιάς επικαλούμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια. Προς το παρόν η Ευρώπη έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο, αποφεύγοντας τον πλήρη αποκλεισμό και θέτοντας απλώς αυστηρές προϋποθέσεις ή δίνοντας το πράσινο φως για συμμετοχή σε συγκεκριμένα τμήματα της κατασκευής δικτύου. 

Το νέο κατηγορητήριο κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν και κάνει λόγο για προσπάθεια κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ άλλων και από έξι αμερικανικές τεχνολογικές κατηγορίες. 

Σημειώνεται πως η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως και ηγέτιδα δύναμη στα δίκτυα 5G, απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει αβάσιμες και άδικες. «Αυτό το νέο κατηγορητήριο είναι μέρος της προσπάθειας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης να καταστρέψει αμετάκλητα τη φήμη της Huawei και τις δραστηριότητές της για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό και όχι με την επιβολή του νόμου» υπογράμμισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Η επιχείρηση εκβιασμών, που μας χρεώνει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά επανάληψη πολιτικών κατηγοριών που μετρούν 20 χρόνια ζωής» συμπλήρωσε. 

Η Huawei έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι δεν κατασκοπεύει για λογαριασμό καμίας κυβέρνησης και δεεσμεύεται να συμμορφωθεί με τους νόμους της παγκόσμιας αγοράς. «Σεβόμαστε την ακεραιότητα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για την επιχείρησή μας, όπως και για εταίρους και ανταγωνιστές» σημειώνει. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα