Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας την παγκόσμια πτωτική πορεία των μετοχών αποτέλεσμα της ανησυχίας ότι η κρίση στη στεγαστική πίστη θα περιορίσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ο MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 0,6%, φθάνοντας στις 153,72 μονάδες στις 12:22 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 18 Σεπτεμβρίου. Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν απώλειες και τρεις σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4% φθάνοντας στις 14.777,91 μονάδες, ενώ ο Topix διολίσθησε 0,8%.

Ο Topix έχει υποχωρήσει 21% από την άνοδο του Φεβρουαρίου, καθιστώντας τη μία από τις 10 μεγαλύτερες αγορές μετοχών στον κόσμο αγορά απωλειών.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, διαγράφοντας τα κέρδη του Standard & Poor's 500 Index το 2007, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,9%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Woodside Petroleum Ltd., μετά την υποχώρηση της τιμής των μετάλλων και την αντίστοιχη του αργού πετρελαίου από τα επίπεδα ρεκόρ.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 108,71 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο μετά τη χθεσινή του διαπραγμάτευση στα 108,26 χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2005. Πιο ισχυρό γιέν περιορίζει την αξία των πωλήσεων των Ιαπώνων εξαγωγέων στο εξωτερικό, όταν τις μετατρέπουν από δολάρια στο τοπικό νόμισμα.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του νικελίου και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 3,2%. Ο χαλκός απώλεσε 4,1%, το νικέλιο 2% και ο ψευδάργυρος σε ποσοστό 5,9%.

Στο μεταξύ το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 0,8% από τα επίπεδα ρεκόρ των 99,29 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη μετά την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν. Το πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, διαπραγματεύθηκε πριν από λίγη ώρα στα 97,41 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα