«Ανθεκτικά» στον κοροναϊό τα διεθνή χρηματιστήρια -Ρεκόρ σε Wall Street και Ευρώπη

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 20:33
UPD:20:35
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε κλίμα αισιοδοξίας κινούνται τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με Wall Street και Ευρώπη σε νέα ιστορικά υψηλά και με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντεπεξέλθει στον αντίκτυπο του κοροναϊού. Οι ενδείξεις επιβράδυνσης στην εξάπλωση του ιού τροφοδοτούν το θετικό κλίμα, όπως και τα μέτρα στήριξης από τις αρχές της Κίνας.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό, αφότου η επαρχία Χουμπέι της Κίνας ανακοίνωσε τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων του κοροναϊού γι' αυτό το μήνα.

«Ο κοροναϊός είναι παράγοντας αβεβαιότητας, αλλά φαίνεται περισσότερο ως διαχειρίσιμη αβεβαιότητα και νομίζω ότι κάπως έτσι τον αντιμετωπίζει και η αγορά», τονίζει ο Τσακ Καμέλο, διευθύνων σύμβουλος της Essex Financial Services.

Ρεκόρ και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με ανοδο 0,6% σε νέα ιστορικά υψηλά. Θετικά πρόσημα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ στους επιμέρους κλάδους πρωταγωνίστησαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με κέρδη πάνω από 3%.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,89%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,47%, Κέρδη σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,83% και τον FTSE MIB 0,70%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα